Kananmunien heitto ikkunoihin ja pilapimpotukset

 1. Ovikellon soittaminen ja karkuun juokseminen on perinteistä lasten pelleilyä ja lopulta aika harmitonta, mutta tuo kananmunien heittely ei ole. Oma reaktio tuohon olisi yrittää saada syylliset selville ja käydä jututtamassa vanhempia.

 2. Jos tulee tiettyyn aikaan nää pimpotukset niin ole valmiina avaamaan ovi jo ennen pimpotusta. Sano jotain humoristista ja sulje ovi. Et ole kohde enään. Tämä vinkki tämmöiseltä entiseltä rasavilliltä.

 3. Tai sitten huutaa niille muksuille ja juoksee perään. Jos on riittävän pelottava, niin eivät tule uudelleen.

 4. Paikallisessa puskaradioryhmässä on kans puhuttu paljon kananmunajengistä, joka heittelee kananmunia tietyn kerrostaloalueen tuntumassa. Ilmeisesti useat tietävät kyseiset lapset/nuoret, mutta poliisia ei näytä asia kiinnostavan syystä tai toisesta. Jotenkin aivan absurdia, että virkavalta on halvaantunut ongelman edessä. Ei varmastikaan ole ensimmäinen kerta kyseisen poliisilaitoksen historiassa, kun kananmunista on koitunut ongelmia. Samaiset nuoret rakentelevat putkaripommeja ja tekevät muutakin ilkivaltaa. Ilkivalta tapahtuu kaupungin vuokra-asunnoissa eli luulisi kaupunkiakin kiinnostavan jonkin verran. Ihmiset vaan kestää tätä ja kiroaa facebookissa viikottain kananmunia ja tätä nuorisoryhmää.

 5. Miten meidän yhteisö halvaantuu kananmunien heittelijöiden edessä? Nämä on näitä hyvinvointiyhteiskunnan ongelmia, ettei ole mitään yhteisöllisyyttä ja heti ollaa poliisille soittelemassa. Parempia tuloksia tulee sosiaalisella kontrollilla.

 6. Itse pelästytin oman rappuni lapset niin pahasti, etteivät enää kepostele ja karttavat kaukaa. Samaa keinoa en tietysti suosittele. Tarkoitus ei ollut kauhua aiheuttaa, mutta näin kävi silti. Palmusunnuntaina viime vuonna narkomaani oli riehunut rapussani aamukolmesta kuuteen takomalla monien, esimerkiksi allekirjoittaneen ovea. Soitin kytät perään ja lupasivat hakea pois silloin kuudelta. Seitsemältä hörpin huonounisen yön jälkeen kalsareissani kahvia, kun isoäiti piti hakea yhdeksältä yhteiselle perhebrunssille. Noh, ovi kolahti taas, hyppäsin nopeasti ovesta pihalle kalsareissani vasara kädessä häätämään häirikön veks kera karun alatyylisen karjaisun. Harmikseni edessäni olikin pari reipasta virpojaa täydessä sotisovassa. Tyttö ja poika juoksivat tietysti kauhusta kalpeana karkuun kirkuen. Hävettää vieläkin, mutta lapset ovat kyllä jättäneet minut rauhaan.

 7. Munien heittely kuulostaa jo melkoiselta ilkivallalta. Yrittäisin ottaa mokomat kiinni ja käydä kyselemässä vanhemmilta että tuletteko pesemään vai mennäänkö poliisilaitoksen ja lasun kautta.

 8. nojaa en tiedä olisiko fiksua yrittää ottaa kiinni. Fyysisesti siis. Mikäli tarkotit että tunnistaa ketkä ovat kyseessä ja kertoa heidän vanhemmille niin ihan hyvä idea.

 9. Meillä oli samaa myös, eikä auttanut vaikka tiedossa kuka häiriköi, vanhempien reaktiokin luokkaa älä tule meille valittamaan. Sen jälkeen asentelin valvontakameran, sain samat nulikat "nauhalle", jonka jälkeen kävin sanomassa myös vanhemmille asiasta ja että seuraavaksi teen rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä. Loppui kuin seinään tuo ilkivalta. Ja toki valvontakamera saattaa nostaa kynnystä riittävästi myös kaikenlaisille katalysaattori- ym. fillarivarkaille.

 10. Kamera pihalle. Arlo flood light tai joku vastaavan niminen itsellä. Voi itse asettaa liiketunnistuksen rajat ja kellonajat milloin haluaa että tulee ilmoitus kun joku liikkuu pihalla. Saat siis syylliset kameralle ja saat pienen etukäteisvaroituksen kännykkään heti kun kakarat astuvat kameran kuvaan. Ehtii solmia lenkkitossujen nauhat.

 11. Hommaa ovikello joka kuvaa kaikki ovella kävijät ja sit paikalliseen puskaradio ryhmään kuvaa ja video kenen kultamussut asialla jos muuten ei tunnista ja sit kotoota kyselemään mitäs meinaa..

 12. Omakotitaloalueella tuli nuoruus vietyttyä, ja pilapimpotuksia ”pilareita” tuli tehtyä. Niihin taloihin mentiin myös jatkossa, josta lähettiin meitä jahtaamaan. En siis suosittelisi näihin reagoimaan, ellei nyt tunnu loppua näkyvän.

 13. Eikös valvontakameroiden suhteen oo melko tarkkaa, että mitä ne saa kuvata ja mitä kuvassa saa näkyä? Ainakin käsittääkseni aika herkästi menee salakuvaamiseksi jos edes vähän naapurin pihaa näkyy ja näin.

 14. Jep tän maan lasu järjestelmä on yks iso bisnes. Ei vaadi kun keksityn jutun koulun rehtorilta minun kohdalla väitti että en syönyt kuulemma aamupalaa kotona ni otettii huostaa 9 vuotta.

 15. Ite poistin ovikellon käytöstä jatkuvan pimpottelun takia ja asensin valvontakameran, kameran hyöty on lähinnä se että se korvaa ovikellon ja voi ite valita jaksaako edes mennä avaamaan.

 16. Jos toistuu ajallisesti kaava, ei muuta kuin passiin ulos. Yhden rääpäleen saat kiinni ja se laulaa loppujen nimet.

 17. Joo niinpä. Joskus 25 vuotta sitten me hölmöiltiin ihan samanlailla, mutta ilman mitään halloween-hömpötyksiä.

 18. Pimpottelijat vaan innostuu jos huudat perään. Samoin munailijat. Jos reagoit, niin ne on parempi saada kiinni ja soittaa vanhemmille.

 19. Säikäytä kakaroilta paskat housuun, loppuu se pimputtelu nopeasti ku eivät enää yhdistä sitä "hauskaan" vaan "pelottavaan".

 20. Vois olla hyvä idea asentaa joku halpa huomaamaton valvontakamera jos et voi ennalta-arvata seuraavaa ajankohtaa munien heitolle ja napata kuvia.

 21. Riistakamera on paras saada munailijat kiipeliin. Ne on edullisia, piilotettavia ja täysin langattomia. Tarkan kuvankin saa jopa hämärässä. Osta sellainen ja sitten vain tunnistelemaan / facebookin puskaryhmään tai vastaavaan (blurraa naama mutta vanhemmat tunnistaa asusteen)

 22. Heität itse vielä pari munaa julkisivurappauksen päälle ja pyydät kotivakuutuksesta ilmaiset seinän maalaukset tai pesun. Piristää mukavasti talon ilmettä.

 23. Onnea sakkojen makseluun ja rikosrekisterin avaamiseen. Lievä pahoinpitelyhän tosta tulee kun paskahousu vanhemmat haastaa oikeuteen.

 24. Tämä on itseasiassa yksi parhaimmista neuvoista täällä. Oppiipahan saatana. Toki, yrittää olla osumatta kasvoihin, ettei tule itselle ongelmia puhkaistuista silmistä ja muista vähemmän mukavista.

 25. Pila pimputukset on ihan normia mut ei tuo kananmunien heittely. Porukoitten ovi joutu kohteeks yks yö ja se ei lähtenyt pesemällä pois niin meni koko ulko-ovi vaihtoon. Harmittaa vaan kun ei saatu kakaroita kiinni, sillä oisivat saaneet maksaa.

 26. Lapsena tuli pilapimpotuksia tehtyä, naapurin mummo raukka sitten hermostui ja sanoi suoraan että jatkossa tekee kotirauhan rikkomisesta rikosilmoituksen, toki tiesi että samassa pihassa asutaan en sitten tiiä tekisikö poliisi mitään jossei tiedä kuka siellä ovella on

 27. Viritä pihaan jotain ohutta siimaa, johon sitten juoksevat, jos siis lähtevät aivan eri suuntaan kuin tulivat

 28. Its halloween mutta jos tää on jatkuvaa nii poliisille sitten, karkki vai kepponen ja kananmunat oli osa kepoostelua vaikka perseestähän se on putsata nii ainaki ysärillä se oli pelin henki eikä siitä kukaan hirveesti suuttunut..

 29. Huolestuttavaa lukea näitä vastauksia, kyseessä on vanha kunnon pilapimputtelu joka jokaisen lapsuuden omaava on ainakin kerran tehnyt itse ja kananmunia, siis kananmunia jotka peseytyy sateen mukanakin. Ja täällä ehdotellaan poliisia ja lastensuojelua

 30. Siis mikä juttu toi kananmunien peseytyminen sateen mukana on? Olet jo kolmas joka on ehdottanut tuota tässä ketjussa. Oman kokemukseni mukaan kananmuna ei lähde ikkunasta sateen mukana. Jos olet eri mieltä niin tule toki kertomaan se tuolle kananmunalle joka on ollut ikkunassani jo yli 4kk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed